Marieke Arends/Ebru workshop
Marieke Arends/Ebru workshop Foto: Welzijn Rivierstroom

Ebru workshop was magisch

Algemeen

KESTEREN - Onder begeleiding van kunstenaar Mustafa Aydemir hebben deelnemers aan Ebru workshop in het huis van Kesteren een magische ervaring beleefd. 

De Turkse kunst van Ebru (marmering van papier) is de kunst van het creëren van kleurrijke patronen door kleurpigmenten op een pan met olieachtig water te strooien en te borstelen en dit patroon vervolgens om te zetten in papier. Ebru is de unieke kunst ter wereld dat het canvas water lijkt. In de Turkse taal betekent dat ‘wolk’ of ‘waterspiegel’.

“Je trekt bij wijze van spreken het kunstwerk uit het water”, is een opmerking van één van de deelnemers. Op deze avond hadden twee mensen heerlijke Turkse hapjes gemaakt waar iedereen een bijdrage aan kon geven. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Het huis van Kesteren is in het dorpshuis Kesteren en valt onder SwanWelzijn. Er worden regelmatig zeer verschillende creatieve workshops georganiseerd, die met veel plezier worden ontvangen. 

Wil je ook op de hoogte gehouden van de komende workshops? Stuur dan een whatsapp bericht naar Esther Morren werkzaam bij Welzijn Rivierstroom met het bericht: Wil je mij toevoegen in de whatsappsgroep van het Huis van Kesteren? Noteer hierbij uw voor- en achternaam. Het nummer is 06 334 210 37. Op deze manier weet je als één van de eerste wat er gaat komen en is de kans groot dat er een plekje voor je vrij is.