Same Blod in Podium De Vlam. (foto: The Movie Database)
Same Blod in Podium De Vlam. (foto: The Movie Database) Foto: The Movie Database

14-03 Zweedse film ‘Same Blod’ in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Dinsdag 14 maart draait er om 20.00 uur een film van Zweedse makelij in Podium De Vlam: ‘Same blod’ (Engels: Sami Blood). Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda. Entree is inclusief een drankje na afloop. Bibliotheek Zout is mede-organisator van deze filmavond. 

Sami is de benaming van de bevolking van noordelijk Scandinavië. Sami bloed is wat door de aderen stroomt van de veertienjarige Elle-Marja. Zij ondergaat het Zweedse staatsracisme in de jaren dertig, toen Sami kinderen massaal werden ondergebracht in instellingen voor Zweedse taal en cultuur. Elle-Marja droomt van een ander leven. Om dat te bereiken moet ze een andere identiteit aannemen en breken met haar cultuur en familie. 

Filmmaker Amanda Kernell, dochter van een Sami vader en Zweedse moeder, vertelt het verhaal door de ogen van de inmiddels 78-jarige Elle-Marja (gebaseerd op haar oma). Welhaast perfecte combinatie van jeugddrama en pamfletfilm. Met woeste natuur als schilderachtig horizondoek.

Kaartjes

‘Same Blod’ draait dinsdagavond 14 maart om 20.00 uur in Podium De Vlam (inloop vanaf 19.30 uur). Kaartjes à 10 euro – inclusief drankje na afloop - zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.