Het bestuur van Stichting Vrouwendag Rhenen, van links naar rechts: Ria Valk, Loekie Janssen, Paulien Meuzelaar, Carla van Sluisdam en Heleen Timmerman.
Het bestuur van Stichting Vrouwendag Rhenen, van links naar rechts: Ria Valk, Loekie Janssen, Paulien Meuzelaar, Carla van Sluisdam en Heleen Timmerman. Foto: Stichting Vrouwendag Rhenen

Vrouwendag in Rhenen: week vol activiteiten voor vrouwen

Algemeen

RHENEN - Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In Elst, Achterberg en Rhenen staan we hier niet alleen op 8 maart bij stil, maar kun je de hele week van zaterdag 4 tot en met zaterdag 11 maart meedoen met een breed scala aan activiteiten. Hiervoor is gekozen om iedereen in de gelegenheid te stellen om aan een of meerdere activiteiten mee te doen.

Na afloop van Vrouwendag 2022 is een (gedeeltelijk) nieuwe groep vrouwen bij elkaar gekomen die gezamenlijk het vuur van Vrouwendag in Rhenen brandend willen houden. Het bestuur van Stichting Vrouwendag Rhenen bestaat nu uit: Loekie Janssen (penningmeester), Paulien Meuzelaar, Heleen Timmerman, Ria Valk en Carla van Sluisdam (voorzitter). Deze groep enthousiaste vrouwen staat voor verbinding en gelijke rechten voor vrouwen. Met veel plezier is gewerkt aan de opzet van een zo divers mogelijk programma, dat toegankelijk is voor alle vrouwen in Achterberg, Elst en Rhenen.

‘Wij willen met ons activiteitenprogramma zorgen voor verbinding; verbinding tussen de gemeentekernen Achterberg, Elst en Rhenen door de programmaonderdelen zoveel mogelijk te verdelen over deze woonkernen. Verbinding tussen de verschillende culturele bevolkingsgroepen in onze gemeente. Verbinding tussen alle vrouwen en personen die zich als vrouw identificeren. Wij doen ons best een programma samen te stellen dat zo gemengd en divers mogelijk is, dat bijdraagt aan saamhorigheid en verlevendiging,’ aldus het bestuur van Stichting Vrouwendag Rhenen. Op de website http://www.vrouwendagrhenen.nl/ vind je het volledige programma en kun je je (gratis) online aanmelden voor de activiteiten.

Naast het programma met uiteenlopende workshops, lezingen, een filmavond en wandeling, starten we de week op zaterdag 4 maart met een fancy fair en verloting voor een goed doel in De Buurtgarage en de Ontmoetingskerk.
De opbrengst van de fancy fair en de loterij, waarvoor mooie prijzen beschikbaar zijn gesteld door de Rhenense middenstand, gaat naar giro 555 voor de slachtoffers van de aarbevingsramp in Syrië en Turkije.