Fibonacci String Quartet.
Fibonacci String Quartet. Foto: eigen foto

Concert Fibonacci String Quartet in Rhenen

Algemeen

RHENEN - Op 4 maart aanvang 20.00 uur presenteert De Korenwinde in Podium De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen een optreden van het Belgische, internationale strijkkwartet Fibonacci. Het brengt werken ten gehore van Beethoven, Suk en Janácek.

Het jonge Fibonacci String Quartet bestaat sinds september 2019. De leden, afkomstig uit Tsjechië, België, Wales en Montenegro, zijn allemaal geboren in de 21ste eeuw en student aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Het kwartet wordt gecoacht en begeleid door Krysia Osostowicz, een gerenommeerd violiste en kamermusicus. Naast hun studie in Londen werd het kwartet toegelaten tot de Dutch String Quartet Academy (NSKA) en uitgenodigd om deel uit te maken van de organisatie ‘ProQuartet’ in Parijs.

Het kwartet won al talloze belangrijke prijzen en volgde vele lessen bij musici van naam. Zo nam het Fibonacci Quartet deel aan de masterclasses bij Gary Hoffman en Marc Danel op het Jong Talent Festival in Schiermonnikoog (Nederland) in maart 2022. Daar heeft De Korenwinde het kwartet horen spelen, en ze waren zeer onder de indruk. De vier nationaliteiten vullen elkaar perfect aan qua energie, klankkleuren, muzikaliteit en persoonlijkheden. 

Kaartjes voor dit concert zijn te bestellen via de website www.korenwinde.nl en zijn ook ’s avonds aan de zaal te koop. PIN-apparaat aanwezig. Aanvang 20:00 uur, Podium De Vlam in Rhenen. (Tot en met 18 jaar gratis; van 19 - 26 jaar 15,-; vanaf 27 jaar 20,- euro).