Het 'pand met de erkertjes' uit de wederopbouw periode 1941. (foto: Historische Vereniging en Oudheidkamer Rhenen & omstreken)
Het 'pand met de erkertjes' uit de wederopbouw periode 1941. (foto: Historische Vereniging en Oudheidkamer Rhenen & omstreken) Foto: Historische Vereniging en Oudheidkamer Rhenen & omstreken

HVOR eindelijk onder dak

RHENEN - Na een lange zoektocht, gestart in 2017, is de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen & Omstreken (HVOR) er eindelijk in geslaagd een geschikt onderkomen te bemachtigen. 

De wens van de vereniging om vanuit de Kerkstraat 3 in de oude binnenstad toch in het historisch centrum een plek terug te krijgen is waarheid geworden. In het wederopbouw deel van Rhenen hebben we een pareltje gevonden. 

Vanuit het historisch 'pand met de erkertjes' aan de Herenstraat 27 wil de HVOR haar rol voor de huidige en toekomstige inwoners van de gemeente Rhenen verder uitbouwen. De werkgroepen van de HVOR hebben hier ruim 60 vierkante meter tot hun beschikking en zullen er vanaf 1 april hun thuisbasis hebben. 

De sociëteit (iedere dinsdagmorgen) zal als gewoonlijk plaats blijven hebben op de Kuilweg 4 en de tweemaandelijkse lezingen in voor- en najaar zullen vooralsnog plaats blijven vinden in de hal van de Gedachteniskerk. 

"Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Rhenen en wilt u een bijdrage leveren de geschiedenis van onze mooie stad te onderzoeken en vast te leggen voor het nageslacht, schroom niet en meld u aan. Zie ook www.oudrhenen.nl."