Alle turnsters die 11 februari in actie kwamen.
Alle turnsters die 11 februari in actie kwamen. Foto: Eigen foto

Druk wedstrijdprogramma turnsters DGV Dodewaard

Algemeen

DODEWAARD - De afgelopen weken stonden er diverse wedstrijden op het programma voor turnsters van DGV Dodewaard.

Op 4 februari ging Suzan van der Voort naar Nijmegen voor haar tweede plaatsingswedstrijd in de middenbouw 4. Zij startte al om 08.30 uur in de eerste wedstrijdronde. Net als bij de eerste wedstrijd turnde zij weer in een team met de meiden van Oranje Blauw Nijmegen.

Als groep waren de meiden goed in vorm en lieten mooie oefeningen zien. Suzan was weer erg sterk op brug, daar heeft ze een prachtige derde plaats gehaald, een persoonlijke verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ook haar teamgenootjes scoorden op onder andere balk en vloer een tweede en derde plaats, waardoor zij met hun team een zilveren medaille in ontvangst mochten nemen.

Een week later, zaterdag 11 februari, hadden Fenne Cherry en Noëlle Elings eindelijk ook hun eerste meetmoment. Daarbij kunnen de jongste turnsters (t/m 9 jaar) van verenigingen laten zien wat ze al beheersen en geoefend hebben in de trainingen. Dit keer was het meetmoment in Ede en er deden turnsters van acht verenigingen mee. 

Fenne en Noëlle waren een beetje zenuwachtig, maar ze begonnen goed met de warming-up. Ze mochten op verschillende toestellen onderdelen laten zien waarvoor ze beloond werden met een kleursticker. Beiden haalden veel gouden en zilveren stickers op de verschillende trajecten en mochten naar huis met een mooi diploma vol stickers en een medaille!

Dezelfde dag stond er nog een wedstrijd op het programma en wel in Didam. Tirza Klomp, Imara Klomp en Jada Kandzetovic turnden daar hun tweede en laatste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. Zij turnden een teamwedstrijd samen met drie turnsters van S.G.S. Lingewaard. Daarnaast werd er een individueel klassement opgemaakt.
Op brug lieten Tirza en Imara voor het eerst sinds lange tijd een salto in hun afsprong zien. Jada turnde een mooie radslag op balk, dit was dan ook haar beste toestel van deze wedstrijd. Na de vier toestellen mochten ze als team het podium op voor de zilveren medaille. In de individuele uitslag Senior F won Imara nog een medaille, maar dit keer het goud! Tirza werd daar gedeeld derde. Jada eindigde bij de Junioren F als zesde. Tirza en Imara hebben zich hiermee geplaatst voor de finale later dit seizoen.