Stijn (groen hesje) op kop in een Snowboard Cross 'heat' op de baan in Dolni Morava, CZ.
Stijn (groen hesje) op kop in een Snowboard Cross 'heat' op de baan in Dolni Morava, CZ. Foto: Eigen foto

Ochtense Snowboarder Stijn kwalificeert zich voor Europese Kampioenschapen

Algemeen

OCHTEN - Vrijdag 3 februari was het zo ver, Stijn kon deelnemen aan een reeks internationale FIS Snowboard Cross competities. Wisselende sneeuw- en weersomstandigheden zorgden voor uitdagende en leuke races volgens knock-out format. Op dag twee wist hij zich te kwalificeren voor de halve finale, gevolgd door de kleine finale, en behaalde hiermee een mooie zevende plaats. 

Een superresultaat gezien de concurrentie, snowboarders die op wereldtopniveau strijden. Hiermee heeft Stijn zich nu gekwalificeerd om deel te nemen aan FIS Continental Cups. Een debuut aan de Europa Cup staat dus ook al op de planning!

Stijn Braunius reisde samen met zijn coach Celine van de Laar af naar Dolni Morava in het Noord-Oosten van Tsjechië. Stijn is grotendeels in de alpen opgegroeid, en heeft vroeger met veel succes aan Ski en Snowboard competities mee gedaan. Vorig jaar besloot hij om dit ook op professioneel niveau te gaan doen, in het internationale FIS Snowboard Cross circuit.

Snowboard Cross is een alpine sport waarbij vier tot zes atleten gelijktijdig strijden over een parcours met (kom)bochten en sprongen. Degene die als eerste over de finish komt, wint. Door meerdere races, ‘heats’, in een toernooivorm te rijden kunnen atleten verder komen in de competitie.

Stijn is op zoek naar sponsors en partners in dit avontuur, neem contact op als je samenwerkingsmogelijkheden ziet! [stijnsnowboards@gmail.com]