VvE’s in Neder-Betuwe kunnen lening aanvragen om woningen te verduurzamen

Algemeen

NEDER-BETUWE - Sinds 9 februari kunnen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Neder-Betuwe een Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. VvE’s kunnen door het afsluiten van de lening hun woningen tegen aantrekkelijke voorwaarden verduurzamen. In Neder-Betuwe zijn ongeveer 50 VvE’s met voornamelijk appartementen, waarvan 35 kleine VvE’s met minder dan 8 wooneenheden. 

Met een lening aan een VvE wordt in één keer een groep van huiseigenaren ondersteund om hun woning te verduurzamen. Zo besparen zij op hun energieverbruik en dragen ze bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Twee miljoen beschikbaar

De Toekomstbestendig Wonen Lening wordt aangeboden door de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Provincie Gelderland en de gemeente Neder-Betuwe financieren elk 50 procent van een verstrekte lening. De gemeente en de provincie stellen samen 2.000.000 euro beschikbaar voor de Toekomstbestendig Wonen Lening aan VvE’s.

Extra begeleiding bij de aanvraag

Provincie Gelderland stelt ook budget beschikbaar voor de begeleiding van VvE’s. Bij de SVn is een speciale accountmanager voor VvE’s aangesteld om hen te begeleiden bij het aanvraag -en besluitvormingsproces voor het verduurzamen van hun woning. Er zijn verschillende leningsvarianten mogelijk waardoor steeds voor de vorm kan worden gekozen die het beste bij de situatie past. Ook het bedrag dat geleend kan worden verschilt per situatie.

Informatiebijeenkomst voor VvE’s

De gemeente Neder-Betuwe organiseert samen met de SVn een bijeenkomst voor VvE’s over de inhoud van de regeling en wat bewoners moeten doen om een Toekomstbestendig Wonen Lening aan te vragen. De VvE’s ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.