Kringloopspullen in vitrine gemeentehuis. (foto: Gemeente Neder-Betuwe)
Kringloopspullen in vitrine gemeentehuis. (foto: Gemeente Neder-Betuwe) Foto: Gemeente Neder-Betuwe

Kringloop in gemeentehuis Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Mooie spullen kopen voor weinig geld en daarmee ook een goed doel steunen! Dat kan onder meer bij de Dorcas Winkel Opheusden. Veel enthousiaste vrijwilligers van deze kringloop zetten zich belangeloos in, zorgen voor een mooi aanbod en een opbrengst die terecht komt bij mensen die het minder goed hebben.

Op dit moment heeft Dorcas in de hal van het gemeentehuis een vitrine ingericht. De spullen geven een mooi beeld van het grotere assortiment in de winkel zoals tweedehands boeken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, puzzels, kleding, tassen en lampen. En in de winkel kan je natuurlijk ook je spullen of kleding kwijt die nog heel zijn en in goede staat zijn; ze krijgen dan een tweede leven. 

Dorcas Opheusden is aan de Rozenstraat 2a en maakt deel uit van de grote organisatie die investeert in duurzame verandering in het leven van mensen die zijn achtergesteld. Dorcas werkt in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten en heeft vestigingen in 14 landen, geleid door lokale collega’s. Openingstijden van de kringloop zijn donderdag - zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Naast Dorcas Winkel Opheusden heeft de gemeente met nog twee kringlopen een samenwerking tijdens de lopende exposities. Namelijk Kringloop Oude Molen in Opheusden en Woord en Daad in Ochten. Zo werden onder andere de exposites over Betuws fruit, de expositie met thema herfst met herfstcreaties van groep 5 leerlingen en de winter expositie met keramiek, aangekleed met spullen uit de kringloop.