Bomen herkennen in de winter.
Bomen herkennen in de winter. Foto: Carlo van de Weerd

Excursie Bomen herkennen in de winter

Algemeen

RHENEN - In de winter niets te zien in de natuur? Laat je verrassen en ontdek samen met IVN hoe we toch bomen kunnen herkennen. 

Zaterdag 18 februari om 14.00 uur houdt IVN Veenendaal-Rhenen een winterse excursie van ongeveer 2 uur. Gestart wordt aan het eind van de Dijkstraat-West, op de Slaperdijk. De wandeling gaat grotendeels over onverharde paden. Trek dus goede wandelschoenen aan in verband met de vochtige bodem. De excursie is gratis. Kijk bij slecht weer even op de website of de excursie doorgaat.

IVN-gidsen Chris Hartman en Carlo van de Weerd nemen je mee op een winterse wandeling door de bossen en heide. Met veel aandacht voor de bomen en struiken. Waarom verliezen bomen in de herfst hun bladeren? Slapen de bomen in de winter? En hoe kun je deze kale bomen dan toch op naam brengen? We gaan kijken naar de silhouetten van de bomen, de knoppen aan de takken, en vinden we al struiken in bloei? Maar ook het gebruik van bomen in vroegere tijden zal aan bod komen. En zijn er al vroegbloeiende planten te vinden?
Ga mee op ontdekking en laat je verwonderen!