Internationale dans in Kesteren en Opheusden. (foto: SWAN)
Internationale dans in Kesteren en Opheusden. (foto: SWAN) Foto: SWAN

Kennismaking met internationale dans

Algemeen

NEDER-BETUWE - In Opheusden en Kesteren kun je genieten van lessen internationale dans, gegeven door Josien Teuling.

In Opheusden zijn danslessen in De Snellenburg op dinsdagen van 10.00 tot 11.30 uur, in Kesteren wordt gedanst in het Dorpshuis op donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur.
Wat is internationale dans? Misschien weet je nog hoe populair volksdansen was in de jaren `80. De klezmermuziek werd bekend, er kwamen Oosteuropese en Israëlische dansdocenten naar Nederland.
Daarna werd het country-linedancing ontwikkeld. Of eigenlijk, het werd uit Amerika hierheen gehaald, en het is nooit meer weggegaan. Enthousiaste choreografen bedachten gezellige figuurdansen op lekker in het oor liggende bekende muziek.

Uit al die danssoorten is het modernere internationale dansen voortgekomen. We spreken ook wel van Werelddans, omdat in onze dansgroepen in principe dansen uit de hele wereld welkom zijn.

“Hoewel na de coronatijd veel dansdocenten besloten met pensioen te gaan, is het internationale dansen in Kesteren en Opheusden nog springlevend. Alleen zouden we graag wat nieuwe leden willen.
Dus, zoek je een groepje vriendinnen waar je wekelijks een gezonde beweegactiviteit mee doet, kom dan eens naar onze danslessen. Je hoeft geen talent te hebben, plezier staat voorop.”

“Meld je even aan, anders kan het gebeuren dat we nét een uitje of vakantie hebben als jij wilt komen. Bel daarvoor naar Josien: 06-17481690 of mail naar: info@swanwelzijn.nl De eerste lessen zijn gratis.
De  dansgroepen staan vermeld op de website van de SWAN: https://www.swanwelzijn.nl/internationale-dans-opheusden of https://www.swanwelzijn.nl/mbvo/internationale-dans-kesteren.”