Bij De Leemkuil.
Bij De Leemkuil. Foto: Cees Keur

Wandeling Archeologie en Cultuurhistorie

Algemeen

REGIO - Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden maar dat er in de bossen ook veel archeologische- en cultuurhistorische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend. 

Met name het Amerongse Bos is bijzonder rijk aan archeologie en cultuurhistorie. Hier vond in de 18e eeuw de eerste bosaanleg van de heuvelrug plaats door bewoners van kasteel Amerongen en hier is ook het hoogst gelegen punt van de Utrechtse Heuvelrug, de Amerongse Berg.

Dit jaar plannen we op een aantal zaterdagen een interessante excursie binnen dit thema in het Amerongse - én Zuilensteinse Bos. Twee gespecialiseerde gidsen van Team Amerongse Bos, onderdeel van het Utrechts Landschap, voeren u langs tal van archeologische- en cultuurhistorische bezienswaardigheden en geven bij alles een toelichting.

Aanmelden gaat via de website van het Utrechts Landschap. We ontvangen u op zaterdag 18 februari om 13.00 uur bij het infocentrum Utrechts Landschap, Veenseweg 8, Amerongen. Parkeren kan bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen. 

Voor deze excursie is  inschrijven verplicht. Dit kan alleen via de website van Utrechts Landschap op de pagina activiteiten: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/archeologie-en-cultuur-in-het-amerongse-en-zuilensteinse-bos-2.
De deelname is gratis! We gaan op pad in groepen van 15 personen per gids. Deze excursie is minder geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn. Goed schoeisel is gewenst. Na afloop is het raadzaam te controleren op eventuele teken. Zorg bij warm weer  voor bescherming tegen de zon en neem een flesje water mee.