Afbeelding
Foto:

Bakkie Kroost het ontmoetingspunt voor jonge ouders

OPHEUSDEN - Getriggerd door deze wervende titel op bezoek in De Notenbalk Opheusden, waar de initiatiefnemers al klaar zaten met een straf bakkie troost.

Door Jan Woldberg

Yvonne, Froukje en Saskia werken in de jeugdzorg bij onder andere het preventieteam, Buurtgezinnen en de Loftrompet en vanuit een gemeenschappelijke interesse gestart met Bakkie Kroost.

Froukje “Met buurtgezinnen bouwen we een kring rond het gezin en zoeken voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt. Dit gezin ontlast de ouders en geeft extra aandacht aan de kinderen. Als 'loftrompetisten' ondersteunen Saskia en Anneke ouders en kinderen met onder andere speltherapie."

Frouke "Omdat wij zelf ouders zijn en snappen wij wat de valkuilen zijn in de opvoeding en dat het soms moeilijk is daar over te praten. Daarom bij ons een gezellig samenzijn en staan fijne gesprekken over opvoeden voor op. Wij geloven in de kracht van het samen ervaringen delen zonder vooroordeel."

Op mijn vraag of er ook kinderen meekomen, werd ik op mijn wenken bediend door Gea Roseboom die met haar drie jonge kinderen op de koffie kwam. Terwijl het kroost De Notenbalk verkent, steekt Gea van wal. "Ik heb best wel een grote familie, maar je leeft dan wel te vaak in de eigen bubbel. Het is dan fijn om er een keer uit te zijn, en met andere ouders het opvoeden delen."
Het valt Gea op dat iedereen tegenwoordig haast heeft en op zichzelf is en geen oog meer heeft voor de ander en is daarom blij, dat zij met andere ouders, bij het Bakkie Kroost kan onthaasten.

Afbeelding
Afbeelding