Fabienne en Lisanne
Fabienne en Lisanne Foto:

Meidenvoetbal in Opheusden

OPHEUSDEN - De 14-jarige Lisanne uit Opheusden komt uit een echt voetbalgezin. Vader heeft gevoetbald, beide broers voetballen en sinds kort haar zusje ook. Ze zit samen met Fabienne van 15 uit IJzendoorn en nog tien meiden in de MO17 van sv DFS in Opheusden. Dit team bestaat in augustus vijf jaar, en is het eerste meidenjeugdteam van sv DFS.

Volgens de meiden is er verschil tussen jongens- en meidenvoetbal. “Jongens zijn vooral als ze ouder zijn fysiek sterker”, zegt Fabienne. “Meiden zijn heel gezellig en als je je verhaal kwijt wil kan dit ook”, vindt Lisanne.

Fabienne had nog nooit zo over voetballen nagedacht. “Toen ze vroegen of ik bij het meidenteam wilde voetballen vond ik dit erg leuk. Met voetbal kun je even alles vergeten. Het is goed voor je conditie en natuurlijk erg gezellig.”

MO17

De MO17 bestaat op dit moment uit twaalf meiden. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 18:45 – 20:00 uur en zaterdags wedstrijd. Lisanne: “Wij zijn oud genoeg om zelf naar het voetbalveld te gaan. Als mijn ouders komen kijken is het leuk, maar vind het niet erg als ze niet komen.”

Meiden gezocht

De MO17 spelen nu negen tegen negen en willen dolgraag weer elf tegen elf. Wil jij ook lekker voetballen, aan je conditie werken en nieuwe meiden leren kennen? Ben je benieuwd of voetbal iets voor jou is? Je kunt vier keer vrijblijvend meetrainen. Bel of app met Daniek Torn Broers, trainer, 06-47 30 08 27. Volg de MO17 op Instagram en TikTok svdfsmeiden.