Hans Alma komt naar Podium De Vlam. (foto: HansAlma.com)
Hans Alma komt naar Podium De Vlam. (foto: HansAlma.com) Foto: HansAlma.com

Samenleven met gedeelde waarden: mogelijk?

RHENEN - Prof. dr. Hans Alma bekleedt de leerstoel 'Geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving' aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op vrijdagavond 17 februari is zij te gast in Podium De Vlam. Kaartjes voor haar lezing – inclusief drankje na afloop - zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda.

Hans Alma pleit in haar lezing voor het goede gesprek met elkaar: wat is voor ons echt van waarde en hoe kunnen we dat vertalen naar het samenleven van allerlei groepen in Nederland? Hoe komen we los van de economische bril op de samenleving?

Geen beheersing maar wederzijdse afhankelijkheid

Religieus humanisme biedt handvatten, stelt Hans Alma. Het gaat uit van de gedachte dat mensen kwaliteiten en verantwoordelijkheden hebben die zij kunnen inzetten voor het realiseren van goed (samen)leven op een kwetsbare planeet. Daarbij staan niet controle en beheersing centraal, maar een besef van wederzijdse afhankelijkheidsrelaties tussen verschillende bestaansvormen. 

Kaartjes

Hans Alma spreekt op vrijdag 17 februari 20.00 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Inloop vanaf 19.45 uur. U kunt nu kaartjes kopen voor deze inspirerende lezing. Ga hiervoor naar www.podiumdevlam.nl/agenda.