Oihana Aristizabal Puga (cello) en Lineke Lever (piano).
Oihana Aristizabal Puga (cello) en Lineke Lever (piano). Foto: Marieke Gaymans

Cello-piano concert in Rhenen

Algemeen

RHENEN - Op 11 februari presenteert De Korenwinde in Podium De Vlam een optreden van celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever. Zij werden in 2021 allebei in dezelfde week 40. Met dit programma staan ze stil bij het leven van componisten toen die even oud waren als zij nu. 

Welke muziek schreven ze toen? Hoe zag zijn/haar leven er uit? De ene componist is gelukkig getrouwd, de ander maakt zich juist ernstige zorgen over angstige gebeurtenissen in de wereld, terwijl weer een ander te maken heeft met depressies. Hoe verhoudt zich dat tot ons leven en onze wereld, in het hier en nu? Dat belichten Oihana & Lineke aan de hand van muziek van Bridge, Chaminade, Liszt, Saint-Saëns en Respighi.

En dan: Quarantaine? Dit leenwoord is afgeleid van het Franse telwoord quarante (veertig) en betekent in essentie een periode van veertig dagen. Behalve de herkomst van het getal ‘veertig’ is het nu ook van toepassing op hoe musici ‘opgesloten’ zaten in de corona-periode. 

In mei 2021 kwam van dit programma hun cd ‘Quarant(ain)e’ uit. De van origine Spaanse celliste Oihana Aristizabal Puga en de Nederlandse pianiste Lineke Lever (geboren en getogen in Bennekom) werken al jaren samen als duo. Zij zijn veelgevraagde kamermuziekspelers. Als duo verkennen ze altijd weer de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. (https://www.cellopiano.nl)

Kaartjes voor dit concert zijn te bestellen via de website www.korenwinde.nl en zijn ook ’s avonds aan de zaal te koop. PIN-apparaat aanwezig. Zaterdag 11 februari aanvang 20:00 uur in Podium De Vlam in Rhenen. Entree: tot en met 18 jaar gratis, van 19 - 26 jaar 15,-, vanaf 27 jaar 20,- euro.