Afbeelding

Schoenendoosactie is weer klaar!

Algemeen

NEDER-BETUWE - De schoenendoosactie van stichting Gain deelt al meer dan 30 jaar mooie en versierde schoenendozen uit aan kinderen in nood. In deze schoenendozen zitten schoolartikelen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. 

Deze dozen worden gevuld door particulieren, gezinnen, scholen en kerken. Voordat deze dozen op transport gaan, worden de dozen gecontroleerd en klaargemaakt voor transport. Al jaren was er in de gemeente Neder-betuwe een verwerkingscentrum, waar deze schoenendozen uitgezocht werden. Zo krijgt elk kind een volle en gelijkwaardige doos.  

Even was het onzeker of het verwerkingscentrum in Kesteren ook dit jaar weer kon draaien, mede omdat de locatie en organisatie ermee stopte. Na een oproep van Gain om toch op een kleinere schaal verder te gaan, meldden zich enkele enthousiaste vrijwilligers. Er werd een kleine ruimte gevonden (bij firma Van Soest) en de voorbereidingen konden beginnen.

Nadat alles gereed was gemaakt melden zich vanaf begin januari elke dag enkele vrijwilligers, die vol enthousiasme aan de gang gingen. Veel mooie dozen kwamen voorbij waar echt aandacht aan was besteed. Er waren ook dozen, waar net even wat extra’s in gestopt kon worden of waar nog wat aan ontbrak. De vrijwilligers zorgde ervoor dat elke doos mooi en goed gevuld werd, zodat er veel kinderen blij gemaakt kunnen gaan worden. In totaal zijn er 2374 dozen verwerkt dus nu klaar staan voor transport richting Roemenië. Veel dank is er aan iedereen die dit op welke manier dan ook mogelijk heeft gemaakt!