The Bedside Singers. (foto: The Bedside Singers)
The Bedside Singers. (foto: The Bedside Singers) Foto: The Bedside Singers

In De Vlam met The Bedside Singers

Vertrouwder met de dood

RHENEN - Vertrouwder met de dood? Misschien denk je: niets voor mij. Of misschien toch wel? Wat betekent de dood voor jou? Afscheid? Leven na de dood? We staan bij deze vragen stil op zondagochtend 5 februari 10.30 uur in Podium De Vlam, onder de titel ‘Vertrouwder met de dood’. 

We gaan met elkaar erover in gesprek. Niet direct om tot antwoorden te komen. Maar om met elkaar tijd te nemen om over deze vragen uit te wisselen. Om zo vertrouwder te raken met dat wat de dood oproept. Misschien om met meer vertrouwen ernaar te kijken.

We starten de ochtend met de Bedside Singers Wageningen. Zij zijn een zanggroep die zingt  voor mensen die op de drempel tussen leven en dood staan. Met hun liederen zacht en met aandacht gezongen, nodigen zij lichaam en geest uit tot rust te komen. Op deze zondagochtend brengen zij driestemmige liederen ten gehore om ons op onze beurt uit te nodigen de stilte in onszelf op te zoeken en van daaruit met elkaar op onderzoek uit te gaan.

Ritueelbegeleider bij afscheid

De ochtend wordt begeleid door Marga Hooyman. Zij is ritueelbegeleider bij afscheid en uitvaartspreker. Zij werkt vanuit ‘afscheid in verbinding’: als een geliefde overlijdt, ga je op een andere manier een verbinding met die geliefde persoon aan, een blijvende verbinding. Het is verrijkend hier vorm aan te geven met de kracht van woorden, een ritueel en symboliek.

Van harte welkom

Je bent van harte uitgenodigd om deze ochtend mee te maken. Of je nu al veel met de dood bezig bent geweest of nog nauwelijks. Of je er uitgesproken ideeën over hebt, of nog helemaal niet. Of je nu een prater bent of meer iemand die graag luistert. We ontmoeten je graag. En wie weet, heb je na afloop je blik op dood en afscheid een beetje verruimd, verhelderd of vertrouwder gemaakt.

Kaartjes

Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda en zijn 10 euro per stuk. 'Vertrouwder met de dood' met medewerking van de Bedside Singers vindt plaats op zondag 5 februari van 10.30 - 12.00 uur. Podium De Vlam bevindt zich aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.