Doe mee met de Winter Percussie Beleving! (foto: Christine Schukking)
Doe mee met de Winter Percussie Beleving! (foto: Christine Schukking) Foto: Christine Schukking

Doe mee met de Winter Percussie Beleving!

RHENEN - De goed bezochte percussiesessies onder leiding van Christine Schukking in Podium De Vlam zijn inmiddels elk seizoen een terugkerend succes. Wil jij er deze winter ook lekker warm bij zitten? Doe dan mee met deze volgende drie percussie belevingen. Door het trommelen krijgen we het lekker warm, het ontspant en brengt ons in vervoering. Dit keer geheel in het teken van de Cubaanse trommel tradities.

In de eerste les gaat de aandacht uit naar de kleine maar zeer mooi klinkende bongo drum. Deze op Cuba hoog ontwikkelde trommel leent zich naast het spelen van vaste ritmiek erg goed voor improviseren. Maar hoe pak je dat aan?

In de tweede sessie spelen we een toque (ritme) welke zijn oorsprong vindt in de Afro Cubaanse drumtradities. We spelen op de twee vellige bata drums welke we combineren met de conga’s, kalebas met kralen (shekere), claves en zang.

Straatcarnaval

Tijdens de laatste les begeven we ons naar het straat carnaval op Cuba. Op bastrommels, campana’s, conga’s en shakers spelen we een eigen compositie Conga de Comparsa met energieke breaks en swingende ritmes. Daar krijg je het wel warm van.

Meedoen

Wil je meedoen? Koop dan op tijd een kaartje. Je kunt voor elke les apart een ticket kopen via www.podiumdevlam.nl/agenda. De Winter Percussie Beleving is op zaterdagen 28 januari, 4 en 11 februari van 11.00 - 12.00 uur. Deelname is 15 euro per les. Podium De Vlam bevindt zich aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.