Open Vrouwenochtend in Ommeren

Algemeen

OMMEREN - Wat is nou een Open Vrouwenochtend en hoe gaat dat? Op de Open Vrouwenochtend komen we met vele vrouwen bij elkaar en ontmoeten we christenvrouwen uit de hele regio vanuit allerlei verschillende kerkverbanden en mogen daar verbinding ervaren door het geloof in Jezus Christus. 

Een verbondenheid die over kerkmuren heen gaat en waar we mogen ervaren dat we allemaal zussen zijn, op grond van de Jezus Christus en Zijn offer. Een waardevol samenzijn waar we de verschillen in liefde mogen laten rusten om ons te richten op wat ons samenbindt en er werkelijk toe doet. 

Op de Open Vrouwenochtend worden we altijd hartelijk en warm verwelkomd en verwend met een vers bakje koffie of thee en is er altijd zelfgebakken koek, cake, of gebak bij, zowel bij binnenkomst, als in de pauze, waarmee de meeste dames al rekening houden voordat zij komen, om dan toch allebei de keren lekker mee te doen om daarvan te genieten.

In Ommeren worden er vier Open Vrouwenochtenden per jaar georganiseerd door een vaste werkgroep, die valt onder Open Vrouwenochtenden gemeente Buren. Op iedere Open Vrouwenochtend is er altijd een vrouwelijke spreekster, die een inleiding houdt aan de hand van een thema. Dit thema verschilt vaak in onderwerp, maar speelt in op  allerlei geloofs- of levensvragen die spelen en actueel zijn. In en na de pauze is er ruimte om vragen te stellen voor wie dat wil, om die te bespreken.
Maar op de Open Vrouwenochtend kun je ook gewoon alleen maar aanwezig zijn, alles in je opnemen en luisteren, zonder te hoeven praten. Voor en na afloop en in de pauze kun je ook lekker even neuzen tussen de boeken en tijdschriften op de lectuurtafel.
Sinds kort is het de second-life lectuurtafel en alles daarop mag gratis meegenomen worden. We hebben de actie ‘door-geef-boek’, waarbij iedere vrouw een (of meer) mooi boek, dat zij niet meer hoeft, mee mag brengen om daar op de tafel te leggen voor een andere liefhebber. Er is alleen wel de voorwaarde aan gesteld dat je het boek weer meeneemt, als die er nog ligt, wanneer je na afloop weer naar huis gaat.

De Open Vrouwenochtenden zijn gratis. Wel wordt er altijd een collecte gehouden bij de uitgang om een vrijwillige bijdrage te vragen voor het in stand houden van deze Open Vrouwenochtenden. De eerstvolgende Open Vrouwenochtend is op Woensdagochtend 1 februari. Vanaf 9.15 uur is er de koffie en thee en om 9.30 uur beginnen we. De ochtend is om 11.30 uur afgelopen.
De Open Vrouwenochtenden worden gehouden in Ommeren, in Ontmoetingscentrum De Bron aan de Dr. Guepinlaan 26. De spreekster die 1 februari voor ons komt spreken is Annemarie Rietkerk. Zij is een bekend spreekster en trainer. Het is haar passie om vrouwen te helpen groeien in een vertrouwelijke omgang met God, waarbij luisterend bidden een levensstijl wordt. De titel van het thema is ‘Hoor je mij’  ~  Verlangen naar dichterbij. Het gaat over Gods stem verstaan in het dagelijks leven.