Afbeelding
Foto: Jan van den Brink

Nieuwjaarsconcert Ons Genoegen Rhenen goed bezocht

Algemeen

RHENEN – Zaterdagmiddag 7 januari werd, na twee jaar afwezigheid, het gratis toegankelijke nieuwjaarsconcert van het Symfonisch Blaasorkest Ons Genoegen Rhenen gegeven.

Het concert werd geopend met een korte toespraak van de voorzitter van Ons Genoegen, Harro Maat, die iedereen een gezond en muzikaal 2023 toewenste. 

Voor een mooi gevulde hal van het huis van de gemeente in Rhenen werden een aantal muziekstukken in diverse stijlen gespeeld. Het concert werd geopend met de vrolijke Annen Polka van Johann Strauss jr. Vervolgens speelden de muzikanten de American Suite deel 1 en 2 van Antonín Dvorák. Daarna was het tijd voor een mooie wals van Josef Strauss: Die Libelle.

Halverwege het concert werd Daniëlle Cozijnsen in het zonnetje gezet. Zij was als meisje van tien lid geworden van Ons Genoegen en inmiddels veertig jaar lid van de vereniging. Daniëlle heeft in die jaren veel voor de vereniging gedaan en doet dat nog steeds. 

Het concert werd voortgezet met een compilatie uit de musical ‘The woman in white’ van Andrew Lloyd Webber. Daarna werd het mooie gedragen stuk Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré ten gehore gebracht. Het concert werd afgesloten met de opgewekte Valdresmarsj van Johannes Hanssen. 

Na het concert vond de nieuwjaarsreceptie van Ons Genoegen plaats in het verenigingsgebouw aan de Valleiweg. Hier werd gezellig nagepraat over het geslaagde concert en plannen gemaakt voor het komende muzikale jaar.