Paul van Tongeren spreekt op 29 januari in Podium De Vlam.
Paul van Tongeren spreekt op 29 januari in Podium De Vlam. Foto: Wikimedia Commons.

Denker des Vaderlands spreekt in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Kan de filosofie ons handvatten geven voor een gelukkig leven? Zondag 29 januari spreekt  de Denker des Vaderlands Paul van Tongeren hierover in Podium De Vlam in Rhenen. U kunt nu kaartjes kopen voor deze landelijk bekende filosoof, emeritus hoogleraar en auteur van boeken als ‘Leven is een kunst’, ‘Dankbaar’ en ‘Doodgewone vrienden’.

Denker des Vaderlands Paul van Tongeren is iemand aan wie je eindeloos vragen wilt blijven stellen. Zijn antwoorden zetten je onbevangen aan het denken. Van Tongeren is een ideale gespreksgenoot: uitdagend, meeslepend en altijd goed te volgen. 

Het wonder van betekenis

Journalist Marc van Dijk interviewde Van Tongeren tijdens een cursus die de filosoof gaf op Kreta en schreef hierover ‘Het wonder van betekenis’ (2021). Hij sprak Van Tongeren over filosofie, geloof, verwondering en dankbaarheid. Hoe kan de 21ste-eeuwse mens leven, verdeeld tussen de orde van Aristoteles en de chaos van Nietzsche? ‘Het wonder van betekenis’ werd een reisverslag gewijd aan geluk, de leegte en het wonder.

Opgave

Paul van Tongeren spreekt op zondag 29 januari 10.30 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Inloop vanaf 10.00 uur. U kunt nu kaartjes kopen voor deze bijzondere lezing van de Denker des Vaderlands. Ga hiervoor naar www.podiumdevlam.nl/agenda.