Kennismaken.
Kennismaken. Foto: Zonnebloem.nl

Zonnebloem Rhenen zoekt coördinator bezoekwerk

Algemeen

RHENEN —Zonnebloem afdeling Rhenen zoekt een vrijwilliger die het contact wil houden met bezoekvrijwilligers en de deelnemers die door hen bezocht worden.

Naast de activiteiten waarbij  Zonnebloem deelnemers en vrijwilligers erop uitgaan, zijn een aantal vrijwilligers actief door bezoekjes af te leggen bij deelnemers thuis, soms gekoppeld aan iets actiefs, zoals een spelletje doen of gewoon even ‘een blokje om’.

De bezoekcoördinator legt het contact tussen een ‘bezoekvrijwilliger’ en een deelnemer en onderhoudt vervolgens het contact met hen beiden. Na een eerste kennismakingsbezoekje kan het contact vrijwel altijd telefonisch plaats vinden. Daarnaast heeft de coördinator af en toe contact met een lid van het bestuur om voeling te houden met de rest van de afdeling.

De afdeling Rhenen kent op dit moment dertien bezoekvrijwilligers en even zoveel deelnemers die bezoek ontvangen. De taak van een coördinator is dus niet heel omvangrijk, maar geeft veel voldoening. Door de korte telefoongesprekjes die ontstaan bij het contact, merk een coördinator al nel dat zo’n contact door deelnemers en vrijwilligers, als heel plezierig wordt ervaren.

Meer informatie is te krijgen door te mailen naar secretaris@ zonnebloemrhenen.nl. Op de site zonnebloem.nl/rhenen  is ook de nodige informatie te vinden over de afdeling Rhenen!