Stikstof: hoe zit het eigenlijk in Rhenen?

RHENEN - Stikstof bepaalt al maanden het nieuws in Nederland. Alarmerende berichten over natuurgebieden, fel protesterende boeren, omgekeerde vlaggen, piekbelasters en heftige politieke discussies. Maar hoe zit het met stikstof in de gemeente Rhenen? 

Hoe is het gesteld met de natuur in de gemeentelijke omgeving? Hoe zien de boerenbedrijven er hier uit? Kennen we in de gemeente ook piekbelasters? Kortom, hoe raakt de stikstofcisis de gemeente Rhenen, welke perspectief hebben de Rhenense landbouwers en wat moet er gebeuren om de problemen op te lossen? Allemaal vragen die om duidelijkheid schreeuwen, zeker nu de verkiezingen voor de Provinciale Staten voor de deur staan. 

Daarom wordt er in januari in Rhenen een themabijeenkomst over Landbouw, Voedsel en Natuur georganiseerd, terreinen die nauw verbonden zijn met de huidige stikstofproblemen. Sprekers uit de landbouw, de natuurbeweging en van provinciale staten zullen concreet op de situatie rond Rhenen inzoomen. Daarna is er uitgebreid ruimte voor vragen en uitwisseling van standpunten. Doel is om de avond te eindigen met concrete suggesties aan de provincie, de Rhenense politiek, lokale winkeliers en de inwoners van Rhenen, want uiteindelijk moeten de uitdagingen rond landbouw, natuur en voedsel gezamenlijk opgepakt en opgelost worden. 

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 januari 2023 om 19.30 uur in De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. De organisatie stelt aanmelding vooraf van belangstellenden zeer op prijs. Dat kan via een e-mail naar de voorzitster van GroenLinks-Rhenen: waverenmarianne@gmail.com.