Een maatje ondersteunt een werkzoekende op weg naar een nieuwe baan.
Een maatje ondersteunt een werkzoekende op weg naar een nieuwe baan. Foto: JobHulpMaatje

Goede voornemens 2023? Ga werkzoekenden helpen!

Algemeen

‘Net een leuk gesprek gehad met Sjoerd. We hebben wat functies op een rijtje gezet waar hij blij van wordt. Nu op naar de volgende stap: hulp bij het solliciteren.’ Dit is een appje van maatje Maria aan de coördinator van JobHulpMaatje om haar te vertellen hoe het met de werkzoekende Sjoerd gaat. Het bericht spreekt boekdelen, niet alleen Sjoerd is blij met de hulp, maar ook Maria beleeft hier veel plezier aan.

JobHulpMaatje steunt werkzoekenden op weg naar (vrijwilligers)werk. Het verliezen van een baan valt vaak zwaar, zowel financieel als emotioneel. Tijd en aandacht van een maatje is dan ook van grote betekenis; een maatje biedt ondersteuning en bemoediging. 

“Vanwege het toenemend aantal hulpvragers zijn wij op zoek naar nieuwe maatjes. Wij vragen: Beschikbaarheid van een dagdeel per week/ één keer per twee weken; Invoelend vermogen en geduld.
Wij bieden: Een twee-daagse training om de kneepjes van het maatje-zijn te leren; Begeleiding door de coördinatoren bij de hulp aan werkzoekenden; Drie keer per jaar intervisie met een leuk, divers teammaatjes.
Wat levert het jou op? Betekenisvol vrijwilligerswerk; je kunt hiermee het verschil maken in het leven van een ander.

Heb je interesse? Stuur een bericht naar info@jobhulpmaatjerhenen.nl of bel voor meer informatie of het maken van een kennismakingsafspraak met één van de coördinatoren, Carla van Sluisdam 06 201310418 of Eline van Berkum 06 20384182.”