Volop schaatsplezier bij de Dodewaardse IJsclub
Volop schaatsplezier bij de Dodewaardse IJsclub Foto: Corry van Daalen

Veel schaatsplezier bij Dodewaardse IJsclub

Algemeen

DODEWAARD – Drie dagen ijsplezier voor iedereen bij de Dodewaardse IJsclub (DIJC), dat was het resultaat van twee dagen én nachten doorwerken door het team van vrijwilligers.

Maandag overdag werd er door ijsmeester Joop van Dijken nog de hele dag gewerkt om de nieuwe ‘ijsmachine’ op tijd gereed te krijgen voor deze vroege vorstperiode. Maandagavond begon het licht te vriezen en werd er gestart met besproeien. Het team van vrijwilligers heeft op maandag en dinsdag de hele nacht doorgewerkt en ging ’s-morgensvroeg, toen het weer flink vroor, gelijk weer door met sproeien.

Op woensdagmorgen lag er een prachtige gladde ijsvloer op de 400-meter baan van de Dodewaardse IJsclub. Vanaf woensdagmorgen tot en met vrijdagavond was het gezellig druk op de ijsbaan en hebben vele schaatsliefhebbers en gezinnen uit de Neder-Betuwe hiervan volop kunnen genieten. De DIJC ontving veel positieve reacties over de kwaliteit van het ijs. Vrijwilligers, bedankt voor jullie grote inzet om dit mogelijk te maken!