Symfonieorkest Eindhoven. (foto: Paul Keizer)
Symfonieorkest Eindhoven. (foto: Paul Keizer) Foto: Paul Keizer

Symfonieorkest speelt jazz
in Cunerakerk Rhenen

RHENEN - Op zaterdag 10 december om 20.00 uur speelt Symfonieorkest Eindhoven een bijzonder concert in de Cunerakerk in Rhenen. Het thema van het concert is 'All that jazz', waarin symfonische jazzmuziek wordt gespeeld dat voor een breed publiek toegankelijk is.

Op het programma staan het alom bekende 'Sing, sing, sing' (with a swing) van Louis Prima/Benny Goodman, in een opzwepend arrangement van de dirigent van het orkest Quentin Clare, en de Symfonische Nocturne uit de Broadway musical 'The Lady in the Dark' van Kurt Weill. 

De zeer talentvolle jonge pianist Aidan Mikdad speelt de Rhapsody in Blue van George Gershwin – één van de meest iconische stukken voor orkest en piano uit de 20e eeuw. Het concert wordt afgesloten met de Symphony nr. 1 'Afro American' van William Grant Still, de eerste symfonie geschreven door een zwarte Amerikaan.

Het concert staat onder leiding van de vaste Britse dirigent van het orkest, Quentin Clare.

Toegangskaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het orkest, of voorafgaand aan het concert in de Cunerakerkerk. De toegangsprijs bedraagt 20,00 euro voor volwassenen en 10,00 euro voor studenten en jongeren tot 18 jaar. (https://www.symfonieorkesteindhoven.nl/kaarten)