Komt er nog een trein?! (foto: Rob Moret)
Komt er nog een trein?! (foto: Rob Moret) Foto: Rob Moret

Niet te geloven?!

RHENEN - Zie je wel eens of maak je wel eens iets ongelooflijks mee? Bij de spoorweg overgang in Rhenen-Achterberg staan tien borden met de tekst: 'Wacht, er kan nog een trein komen'. Nooit zal dit gebeuren. Door Rob staat er een bordje: 'Let op  Stoplicht'. Velen gaan rijden als rode lichtje rechts niet meer knippert. Ook nu nog. Rode Stoplicht, links, zou boven het knipperlicht moeten staan?

Op het historische Cunera-heuveltje staat een bankje van vierduizend jaar oud hout van Haverkort. Ongelooflijk. Het Stadsmuseum Rhenen lukte het om Gezicht op Rhenen-1649 van Jan van Goyen te verwerven. Ongelooflijk succes. Met mooie herfstweer gaan velen wandelen. Zag Rob tijdens een wandeling een ongelooflijk record? Krijg jij ook een stickertje als je Kinderpostzegels koopt? Aan de binnenkant van een glazen voordeur zag Rob alle stickers vanaf 2012. Ergens zoiets gezien? 
In oktober zag Rob in Zwitserland op de top van een berg een dik pak sediment. Door inwendige krachten moet dit op de top van een berg terecht zijn gekomen. Van vriend Lukas kreeg Rob ammonieten, inktvissen, van 165 miljoen jaar oud. Zwitserland was toen zee. De aardschollen verschuiven nu nog steeds. Bijna niet te geloven?!

In 1970 reed Rob met citroen lelijke eend van Rhenen naar Nepal en terug. Passeerde onderweg de Alpen, geen tunnels toen, Joegoslaviƫ, Griekenland, Turkije, Perziƫ, Afghanistan, Pakistan en India met Kashmir. Wie in Nederland maakte toen zo'n ongelooflijke ontdekkingsreis? Ook de beklimming van de Mont Blanc, 4810 meter, en drie unieke Elfstedentochten waren onvergetelijk ongelooflijk?

Rob Moret