Aula begraafplaats Larikshof. (foto: Rob Essink)
Aula begraafplaats Larikshof. (foto: Rob Essink) Foto: Rob Essink

Wereldlichtjesdag in Rhenen

RHENEN - Op wereldlichtjesdag worden wereldwijd ieder jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor 24 uur lang een golf van licht. 

Uitvaartonderneming Smit doet hier, in samenwerking met Gemeente Rhenen, lokale ondernemers en vrijwilligers, dit jaar voor de eerste keer aan mee. "Inwoners van Rhenen en omstreken zijn van harte welkom om op deze dag voor al deze kinderen, ongeacht de leeftijd waarop wij hen los moesten laten, een lichtje aan te steken. Of een kind nog maar heel kort of al langer gemist wordt… samen staan we stil bij hoe het is om dit gemis in je leven te moeten verweven. En we noemen met veel liefde hun namen. Door samen te herdenken vinden we troost, erkenning en herkenning. Want hoe verschillend verlies ook kan zijn, en of het nu gaat om uw eigen kind, uw kleinkind, broer of zus, we delen het met mensen die weten wat het is."

"Wij weten dat er ook een generatie is die een dergelijk verlies destijds moest wegstoppen. Dat hoeft niet meer nu en ook voor u kan het fijn zijn om aan te sluiten. Waar: begraafplaats Larikshof, Autoweg 25 te Rhenen op zondag 11 december 2022 van 18:00 tot 20:00 uur.
Vanaf 18:00 uur heten wij u van harte welkom met een kopje koffie of thee. Om 18:30 uur beginnen we met ons programma en zo gaan we samen naar het moment van 19:00 uur toe, waarop alle lichtjes ontstoken zullen zijn. Wij zorgen voor de lichtjes. Indien u uw eigen lichtje mee wilt nemen, mag dat natuurlijk ook.

Aanmelden kan tot en met woensdag 7 december via de link: www.uitvaartondernemingsmit.nl/wereldlichtjesdag."