Duits artilleriebombardement verwoestte in de oorlog een van de onderaardse kloostergangen. (foto: Utrechts Archief)
Duits artilleriebombardement verwoestte in de oorlog een van de onderaardse kloostergangen. (foto: Utrechts Archief) Foto: Utrechts Archief

de verborgen geschiedenis van Rhenen

Algemeen

RHENEN – Hoe goed ken je de historie en de geheimen van de stad Rhenen? Zaterdag 3 december neemt een gids van het Cuneragilde je mee op een wandeling om de middeleeuwse stadskern van ‘Rhenen, grensstad aan de Rijn’.

De route gaat langs plekken waar grote gebeurtenissen plaatsvonden, maar ook langs sporen die iets onthullen over een meer verborgen geschiedenis. Die vertellen hoe de Rhenenaren dachten over leven en dood, misdaad en straf.

Deze stadswandeling is de voorlaatste van dit jaar. Alleen zaterdagmiddag 17 december is het nog mogelijk om mee te lopen met een gids en de stad te verkennen. Dat betekent niet dat je deze rondleiding in de wintermaanden niet kunt beleven. Groepsrondleidingen zijn het hele jaar en vrijwel dagelijks te reserveren.
Groepen kunnen voor deze stadswandeling reserveren en ook voor een torenbeklimming, met of zonder bezichtiging van de Cunerakerk. Wie in de winter liever met een gids door de natuurlijke omgeving dwaalt kan een cultuurhistorische wandeling over de Grebbeberg naar Koningstafel boeken.

Met een excursie in of om Rhenen kun je een actief element toevoegen aan een bedrijfsuitje, verjaardagsfeest of een reünie. De excursies duren ongeveer anderhalf uur. Kosten zijn 30 eurovoor groepen van maximaal 15 tot 20 personen. De opbrengst gaat volledig naar culturele bestemmingen in Rhenen, zoals het Stadsmuseum of de beiaard.

Informatie geeft de balie van VVV/Stadsmuseum of kijk op: cuneragilde.nl. De stadswandeling begint zaterdag 3 december, 14.30 uur bij de VVV-balie in het Stadsmuseum, Markt 20. Daar is ook de kaartverkoop: 5 euro, (tot 12 jaar 2). Informatie: 0317-612333 of cuneragilde.nl.