Cuneratoren Rhenen oranje verlicht. (foto: F. Pastoor)
Cuneratoren Rhenen oranje verlicht. (foto: F. Pastoor) Foto: F. Pastoor

Orange the World in Veenendaal en Rhenen

Algemeen

RHENEN - De internationale campagne Orange the World is gestart op vrijdag 25 november, het begin van zestien dagen van actie.  Ook in Nederland, en ook in Veenendaal en Rhenen, waar in deze periode de Bernard van Kreelpoort en Het Perron in Veenendaal en de Cuneratoren in Rhenen oranje verlicht worden om aandacht te vestigen op Orange the World.

Elke acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord door (ex)partnergeweld. Orange the World is een campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. De organisatie is in handen van UN Women Nederland, Soroptimist International, Zonta, V.V.A.O., het Catharina Genootschap en YWCA. 

Het thema van de campagne is ‘Medestanders’. Eén op de drie vrouwen maakt geweld mee in haar leven. Medestanders zijn nodig om geweld te voorkomen. Daarom worden alle mensen opgeroepen om te helpen en de Pledge te ondertekenen. Zie: https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/5-punten/. 

Op 10 december, de internationale dag van de rechten van de mens, vindt de afsluiting van de campagne plaats. Dat belooft een boeiende en belangrijke bijeenkomst te worden. 

Tijdens deze bijeenkomst horen we van regeringscommissaris Mariëtte Hamer hoe het er voor staat met het Nationaal Actieplan seksueel overschrijdend gedrag en vertelt politiechef Martin Sitalsing waarom Medestanders zo belangrijk zijn. Het programma bevat nog veel meer interessante, actieve en inspirerende onderdelen. Mis het niet! Meer informatie: https://www.soroptimist.nl/activities-national/nationale-afsluiting-orange-the-world-campagne-2022/ Aanmelding: e-mail 10decotw2022@gmail.com.. 

Bernard van Kreelpoort in Veenendaal oranje verlicht. (foto: M. Brouwer)