gezamenlijke repetitie Winterwonderconcert
gezamenlijke repetitie Winterwonderconcert Foto: van workum

Bijzonder Winterwonderconcert

DODEWAARD - Zaterdag 10 december vindt er een bijzonder concert plaats in de NH Kerk te Hien.Muziekvereniging Amicitia uit Dodewaard en muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst bundelen hun muzikale krachten in het Winterwonderconcert. 

Het idee hiervoor is vóór de zomervakantie geboren en uitgegroeid tot een mooi geheel van zeer diverse muziekstukken en optredens. Beide orkesten spelen hun eigen muziekstukken, variërend van Wiener Strauss tot Gabriela's Song en We All Stand Together, geleid door hun eigen dirigenten. Ook zullen ze gezamenlijk een aantal kerstnummers ten gehore brengen. Hiervoor repeteren beide orkesten een aantal keer samen. De eerste keer was afgelopen woensdag bij Amicitia en dat was een zeer geslaagde repetitie!

Ook de jeugdleden van de verenigingen treden op met hun eigen groep 2Gether. De jonge muzikanten spelen op saxofoon, bugel, trombone, trompet en hoorn, maar er zal tevens een piano te horen zijn. Kortom: voor ieder wat wils bij dit afwisselende concert. Iedereen is van harte uitgenodigd bij dit concert dat start om 19.30 uur. De kerk is geopend vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Wel zal er na afloop gecollecteerd worden voor de benodigde onkosten. 

Beide verenigingen hebben muziek maken en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Mocht u ook (weer) muziek willen maken: neem dan vrijblijvend met één van beide orkesten contact op. Er is veel mogelijk in de vorm van een paar opfrislessen of zelfs volledig vanaf niets starten met lessen op een blaasinstrument.
Alle instrumenten zijn van harte welkom: ook slagwerkers, pianisten en anderen, alleen daarvoor zijn geen les-mogelijkheden voorhanden. De verenigingen zijn bereikbaar onder: secretaris@amicitia-dodewaard.nl en willibrordus.ha@gmail.com.