Zonneharp. (foto: Jan de Jong)
Zonneharp. (foto: Jan de Jong) Foto: Jan de Jong

Wandeling in Amerongse Bos

AMERONGEN - In het bos is het stil. Veel van de loofbomen hebben hun blad verloren en zijn in rust. De natuur verstilt en ook de dieren komen tot rust, sommigen beginnen aan hun winterslaap. Alles ademt herfst en maakt zich op voor de winter. Toch is er hier en daar nog groen. Bijvoorbeeld van de naaldbomen die met uitzondering van de larix hun groene naalden behouden. 

Dit is ook de tijd voor bosbeheer en -onderhoud. Sommige bomen zijn gemerkt met een witte of rode stip of streep. Dit heeft te maken met de boswerkzaamheden die gaan plaatsvinden. Dat is meteen ook de rode draad die door deze wandeling heen loopt. Behalve dat het natuurlijk zal gaan over al het moois dat er in onze natuur te zien en beleven valt zullen de gidsen u tijdens de wandeling vertellen over het nut en de bedoeling van verantwoord bosbeheer en -onderhoud, uitgevoerd door Utrechts Landschap, wat daarbij regelmatig geassisteerd wordt door de vrijwilligers Bosgroep van het Amerongse Bos.

Als u hier meer over wil weten raden wij u aan met deze wandeling mee te gaan. De start van de wandeling is 3 december om 13.30 uur vanaf het Informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Deelname is gratis, maar omdat er maximaal twintig personen mee kunnen, dient men zich vooraf aan te melden. Dit kan door naar de volgende link te gaan: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/natuurwandeling-amerongse-bos-2.

"Komt u met de auto, parkeer deze dan op de parkeerplaats van Groene Entree de Burgwal.. Hier vandaan loopt u binnendoor in enkele minuten naar het Infocentrum."