TrotseJobGroup deelnemers met certificaat en bloemen. (foto: Erik Helmers)
TrotseJobGroup deelnemers met certificaat en bloemen. (foto: Erik Helmers) Foto: Erik Helmers

Op weg naar volgende stap

RHENEN - ‘Dit is eigenlijk best wel spannend! Gezien, gehoord en begrepen te worden als het over mijn passie gaat. Tegelijkertijd wil ik ook gehoord worden. Even het middelpunt te zijn van alle aandacht is nieuw. Het overweldigde me.’ Een spontane uiting van een deelnemer die terugkijkt op de afsluitende avond. 

Nadat werkzoekenden de drempel over waren om zich bij JobHulpMaatje aan te melden, blikken ze positief terug. Op dinsdagavond 15 november ontvingen zeven deelnemers uit de hand van voorzitter Kees Jochemsen een certificaat van deelname, verrijkt met een mooie bos bloemen van de gemeente Rhenen.

Zeven weken heeft deze groep intensief nagedacht over wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Aandacht voor hun persoon, uitleg over de arbeidsmarkt, een facelift van hun CV en een presentatie van zichzelf maakt de training tot een succes. 

De diversiteit van de deelnemers is terug te horen in hun pitch, met als grote rode draad: dienstbaarheid aan de samenleving. De dromen zijn springlevend: tandartsassistente, doorgever van zingeving,  lotgenotengroep voor hen die een dierbare hebben verloren of coach van jongeren die kampen met trauma’s. Het aanwezige netwerk gaf tips voor arbeids- of vrijwilligersplaatsen. Veel verbindingen werden gelegd. En nu afwachten of de gouden tip er tussen zit. Je hebt tenslotte maar één werkgever nodig.

Ben je werkzoekend of zit je bij je huidige baan niet op je plaats? Neem dan vrijblijvend contact op met JobHulpMaatje. We zien ernaar uit om kennis met je te maken. Meer informatie: www.jobhulpmaatjerhenen.nl of 06-20384182.