Afbeelding
Foto:

Een brug naar het onderwijs!

OCHTEN - Jong geleerd oud gedaan, een heel bekend spreekwoord. Maar wat als dat ‘jong geleerd’ hobbels geeft op de weg? Waar zouden we dan met ons kind terecht kunnen om die hobbels wat beter te bekijken? Om de ‘oorzaken’ te bezien om toch de brug naar het onderwijs te kunnen belopen? 

We hebben een bepaalde verwachting van ons kind; peuter, kleuter, schoolkind. Soms is dit niet helemaal vanzelfsprekend en lopen we als het kind nog jong is tegen problemen aan in de ontwikkeling(en) van ons kind. Denk hier aan onder andere gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen, lichamelijke beperkingen, achterstand in de motoriek en/of spraak, algehele ontwikkelingsachterstanden, maar ook kinderen die om gezondheidsredenen extra zorg en aandacht nodig hebben. 

Sinds 8 jaar heeft de Schutse een Dagbehandeling Jonge Kind (DJK) op de school in Ochten en in Werkendam. Hier kunnen kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar terecht die tegen hobbels in hun leven aanlopen en die het nodig hebben om de brug naar het onderwijs samen te bewandelen, om daarna de juiste afslag te kunnen nemen aan het einde van die brug. Dit kan doorstroom zijn naar het regulier onderwijs en/of speciaal onderwijs.

In een traject van ongeveer een jaar word er gekeken doormiddel van onderzoek en behandeling door gemotiveerde pedagogische medewerkers en daarnaast met andere deskundigen zoals; orthopedagoog, arts, fysiotherapeute, ergotherapeut en logopediste, welk onderwijs passend is bij dit uniek kind.

"Denkt u terwijl u dit leest, daar wil ik meer informatie over hebben, u kunt meer lezen op deschutse.nu/diensten/dagbehandeling-jonge-kind/ of u kunt onze maatschappelijk werker bellen op 0488 483322 op ma-di-do: 8.30-16.30. Wij staan open om met u mee te denken, we zijn een christelijke instelling en we volgen het aannamebeleid van de school."