Afbeelding
Foto:

Cursus over hondentaal en gedrag

RHENEN - Ooh? Als in, is dat zo? Aaa! Als zit dat zo! En Euh? als verbazend. Dat waren een beetje de reacties tijdens de eerste gratis hondencursus.

Tijdens de avond werden aan de hand van voorbeelden en filmpjes, onder andere van de deelnemers zelf, veel nieuwe feiten en inzichten gedeeld. Want honden praten constant met elkaar, maar ook met ons. Niet verbaal, maar met hun lichaamstaal, en zelfs geur.

Over deze hondentaal zijn veel misverstanden, en worden veel zaken verkeerd of met onjuiste en verouderde kennis geïnterpreteerd. Aan de hand van voorbeelden en filmpjes liet ik zien wat honden zeggen en leerde de cursisten een begin van hoe u en andere honden te lezen.

Er werden een boel (andere en) waarschijnlijk nieuwe inzichten gegeven, en misschien wel ook een paar verouderde inzichten en heilige huisjes om geschopt. Maar aan het einde van de avond begon iedereen hun hond beter te 'lezen' en te begrijpen. Want tenslotte is voor het leren van de hondentaal de eigen hond de beste leraar!

De cursusleider

Ondertussen 25 jaar ervaring in het trainen en opvoeden van honden. Hondeninstructeursopleiding bij O&O, Martin Gaus, en diverse bijscholingen. Geeft les in hondenopvoeding, dogdance, behendigheid, en Rally-O.
De cursus wordt gegeven op iedere tweede maandagavond van de maand. Gratis en voor niets.

De tweede cursus is dus op maandagavond 10 oktober. Van 19:00 tot 22:00 uur in de buurtgarage Rhenen, Valleiweg 10, 3911 DD Rhenen.

Inschrijven kan via e-mail op Hondencursus.rhenen@gmail.com. U komt dan op de lijst, maximaal aantal deelnemers 25 personen, is de avond vol schuift U door naar de volgende avond, et cetera.