Afbeelding

Maaike Helmond nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Kesteren

Algemeen

KESTEREN - Maaike Helmond is dinsdagavond 20 september verkozen tot de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Kesteren. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke voorzitter van de vereniging. Een bijzonderheid waar Maaike nog niet echt bij stil had gestaan: “Het is natuurlijk wel een beetje een mannenwereld.”

En zo opeens ben je voorzitter van een voetbalvereniging, zal Maaike Helmond moeten hebben gedacht. Pas één jaar geleden kwam de Amerongse via haar dochter voor het eerst in contact met zowel voetbal als VV Kesteren. “Mijn dochter ging hier op voetbal en al gauw hadden ze iemand nodig die de meiden ging trainen en voor de begeleiding wilde zorgen.”

‘’Als ik ergens voor gevraagd word, zeg ik niet meteen ‘nee’. Wil je een dorp toegankelijk en sportief houden, dan is het belangrijk jezelf af te vragen op welke manier jij daaraan kunt bijdragen. Al is het maar een uurtje in de week of één dag in het seizoen. Alle beetjes helpen het verenigingsleven levend te houden.” Zo is het balletje gaan rollen binnen de vereniging. Niet wetende dat ik één jaar later voorzitter zou worden van deze geweldige club.” Maaike volgt daarmee Antoine van Veenendaal op, die zes jaar met de voorzittershamer binnen de vereniging mocht zwaaien en nu een stapje terug gaat doen. 

Het voorzitterschap kwam niet zomaar uit de lucht vallen voor Maaike. Ze heeft veertien jaar lang haar eigen huidinstituut met personeel gerund. Op dit moment begeleidt ze ondernemers in het opbouwen van een organisatie op het gebied van Health & Lifestyle.

‘’Ik zag de mail voorbijkomen van de vereniging met de vraag voor vrijwilligers in het bestuur. Ik ben toen in de pen geklommen om te ondervinden welke functies beschikbaar waren. Daaruit bleek dat onder andere de functie voorzitter vrijkwam. Ik ben mij toen gaan verdiepen wat de voorwaarden en verantwoordelijkheden zijn.

Tijdens de gesprekken met Antoine van Veenendaal, Jos de Vries en Stoffel Vermeer begon er aantal projecten te kriebelen waarvan ik dacht: ‘’Wat als ik nou voorzitter zou zijn van deze club, hoe zou ik dat dan willen voortzetten?’’

Mijn speerpunten als nieuwe voorzitter: Betrokkenheid, waardering, communicatie, een open club structuur en duurzaamheid.