Stoppen met roken en samen in beweging

NEDER-BETUWE - Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar in de maand oktober verschillende Fresh Air Walks in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe. De wandelingen zijn niet alleen gericht op stoppen met roken, maar gaan ook over een gezonde leefstijl. Kom samen in beweging!

De maand oktober is traditiegetrouw weer omgedoopt tot Stoptober. Rokers krijgen de oproep om vanaf deze maand ook daadwerkelijk te stoppen. Deelnemers kunnen zich onder andere via een app aanmelden.

Gezonde(re) leefstijl

De gemeenten Neder-Betuwe, Buren, de GGD Gelderland-Zuid, Samen in beweging en Healthclub Juliën hebben de handen ineen geslagen en roepen de inwoners op om deze maand ook op te pakken als start voor een gezonde(re) leefstijl. Dat kan door meer te bewegen, meer op gezonde voeding te letten en voldoende ontspanningsmomenten te nemen.

Fresh Airwandeling

Voetbalverenigingen in Neder-Betuwe en Buren zijn in oktober gastheer voor een Fresh Airwandeling. Elke zaterdag in oktober staan er wandelingen op de agenda. Zo zijn er de eerste vier zaterdagen, 1, 8, 15 en 22 oktober, telkens 2 wandeltochten, zowel eentje in Neder-Betuwe als eentje in gemeente Buren.
De laatste Fresh Air Walk is op zaterdag 29 oktober in Lienden, vanuit Healthcenter Juliën. De afstand van iedere tocht ligt tussen de 5 en 8 kilometer. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De precieze locaties en tijden zijn te vinden op de website www.betuweinbeweging.nl.