(foto: Mark Verweij)
(foto: Mark Verweij) Foto:

Pluk, proef en beleef de

nieuwe oogst Nederlandse appels en peren

DODEWAARD - De oogst van Nederlandse appels en peren is in volle gang en dat laten hardfruittelers niet zomaar voorbij gaan. In september kan iedereen een kijkje komen nemen op fruitbedrijven op verschillende plaatsen in het land. Kom plukken, proeven en beleven tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen. Ook Fruitbedrijf Vilier in Dodewaard doet weer mee.

Tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen staat het Nederlands hardfruit in de spotlights. Tientallen fruittelers in het land openen hun deuren. Bezoekers komen alles te weten over de diverse fruitsoorten en kunnen zelf zien hoe de ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product te telen.

Ervaar zelf hoe lekker en gezond appels en peren van Nederlandse bodem zijn. Elk deelnemend bedrijf biedt zijn eigen activiteiten. Kom plukken of maak een ritje met de pluktrein of ga in gesprek met een teler. Voor kinderen zijn er speel- en doe-activiteiten. Kortom, een leuk, lekker en leerzaam dagje uit voor het hele gezin!         

In Dodewaard aan de Groenestraat 6 kun je terecht bij Fruitbedrijf Vilier. Op het fruitteeltbedrijf worden appels, peren en pruimen geteeld. Bezoekers zijn welkom op zaterdag 17 september tussen 10.00 en 16.30 uur. Kom jij ook?

De Fruitigste Dagen is een initiatief van platform De Fruitigste, dat de meerwaarde van Nederlands fruit en de Nederlandse fruittelers onder de aandacht brengt bij de consument. Meer weten? Kijk op www.defruitigste.nl. Hier vind je ook een compleet overzicht met alle deelnemende bedrijven aan De Fruitigste Hardfruitdagen.