Melvin van der Voort op de Red Bull Ring in Oostenrijk.
Melvin van der Voort op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Foto: SWPN

Dubbel podium voor SWPN met Van der Voort in Oostenrijk

Algemeen

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Melvin van der Voort een dubbel podium behaald op de Red Bull Ring. De 17-jarige coureur finishte als tweede en derde in de Supersport races. Rob Hartog pakte ook goede punten met een vijfde en zesde plaats in de Superbike.

Hartog was goed onderweg in de trainingen en kwalificeerde net niet op de eerste startrij voor de Superbike races. Hij zette een vierde tijd en was 0,05 seconde langzamer dan de derde tijd. In de kwalificatie kwam Van der Voort tot een vijfde tijd, maar was hij slechts 0,1 seconde langzamer dan de tweede tijd.

De start van de Yamaha R1M coureur was beide keren goed, maar de openingsfases waren minder. In de eerste race kwam Hartog als zesde over de finish. In de tweede race reed de SWPN-coureur opnieuw op een zesde plaats en had hij aansluiting bij de strijd voor plaats vier. In de laatste ronde wist hij met een mooie inhaalactie nog een rijder te passeren, waardoor hij als vijfde over de finish kwam.

Van der Voort kwam geweldig voor de dag tijdens de IDM Supersport races. Bij de start van de eerste race verloor de coureur uit Ede in het gedrang wat plaatsen. Daarna reed de jonge coureur een indrukwekkende inhaalrace waarbij hij van een achtste naar een tweede plaats wist te rijden. In de tweede race kende de Yamaha R6 coureur een geweldig begin en reed hij aan de leiding totdat in de vierde ronde – vanwege een crash - de rode vlag werd gezwaaid. Er volgde een herstart over zes ronden waarin hij als derde over de finish kwam, waarmee hij zijn tweede podiumklassering van de dag scoorde.