Marini Consort met van links naar rechts: Koos Verhage (viool), Punto Bawono (luit) en Iris Bouman (mezzosopraan).
Marini Consort met van links naar rechts: Koos Verhage (viool), Punto Bawono (luit) en Iris Bouman (mezzosopraan). Foto: Eigen productie;

Westerkerkmuziek start nieuwe seizoen met expressieve muziek uit de 17e eeuw

Algemeen

VEENENDAAL - Op 17 september om 16.00 uur vindt in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal, een concert plaats door het Marini Consort, bestaande uit de jonge, pas afgestudeerde musici Iris Bouman, mezzosopraan,  Koos Verhage, barokviolist en Punto Bawono, luitist. 

De drie leden van het Consort vonden elkaar tijdens hun muziekstudie aan het Utrechts Conservatorium in een gedeelde passie voor oude muziek en begonnen een gezamenlijke reis om de prachtige muziek van de zeventiende eeuw te ontdekken. Gedreven door de wens om oude muziek op een frisse en innovatieve manier te spelen begonnen ze het Marini Consort. Hun optredens worden gekarakteriseerd door verhalende programma’s waarin improvisatie een grote rol speelt.

Het Consort richt zich op zeventiende-eeuws repertoire uit heel Europa, uitgevoerd in een intieme setting. Rond deze eeuwwisseling (+/- 1600) veranderde het bestaande muzikale landschap en de barokperiode werd geboren. Het ensemble is vernoemd naar de violist Biagio Marini die samen met Claudio Monteverdi op een krachtige en verfrissende manier het muzikale landschap van hun tijd vernieuwde.

De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie staat op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.