Spreken met een taalmaatje

Algemeen

NEDER-BETUWE - Van 8 tot en met 14 september is het de week van het lezen en schrijven. De stichting lezen en schrijven vraagt in deze week aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Ook Welzijn Rivierstroom begeleid inwoners met de taal en hun spreekvaardigheid. Zo is er in Lienden elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur een tijdschriftentafel in de bibliotheek. Deze tijdschriftentafel is voornamelijk voor dames die het leuk vinden om hun spreekvaardigheid te verbeteren, dit doen we door samen met een vrijwilliger van Welzijn Rivierstroom tijdschriften te lezen en artikelen te bespreken.

Daarnaast heeft Welzijn Rivierstroom ook taalvrijwilligers die een taalmaatje zijn voor inwoners die graag beter willen leren spreken. Juist het praten is zo belangrijk zo hebben wij de vraag binnen gekregen van een afgestudeerd dierenarts uit Syrië, die door de oorlog gevlucht is en een taalmaatje zoekt. Wie wil deze inwoner helpen met beter spreken zodat hij zijn master kan halen en kan afstuderen op de universiteit. Dit is een  van de vragen die wij als Welzijn Rivierstroom regelmatig krijgen.

Ben je geïnteresseerd in de taal en help je graag nieuwkomers met hun spreekvaardigheid dan kan je contact opnemen met Welzijn Rivierstroom. Je kunt bellen met Welzijn Rivierstroom.0344-602337 of door een mail te sturen naar info@welzijnrivierstroom.nl.