Ook maatje worden in een van de projecten?

RHENEN - De zomervakantie is een mooie tijd om even terug te kijken op wat we in de eerste helft van het jaar gedaan hebben. Coördinator Carla van Sluisdam kijkt terug op een drukke en succesvolle tijd voor het Netwerk voor Nieuwkomers Rhenen. 

'Er zijn veel koppelingen tot stand gekomen tussen hulpvragers en nieuwe taalmaatjes. Het netwerk en het Taalhuis Rhenen zijn nog intensiever gaan samenwerken en zijn een groep gestart waarbij jonge vrouwen van verschillende nationaliteiten elkaar ontmoeten. De bedoeling is om op deze manier het netwerk van deze jonge nieuwkomers te vergroten en spelenderwijs ook met de Nederlandse taal bezig te zijn. Ook hebben we inmiddels weer een aantal activiteiten voor onze vrijwilligers kunnen organiseren. Een basistraining voor nieuwe taalvrijwilligers, een informatieve en gezellige avond voor alle vrijwilligers en een avond specifiek over samenwerking met Jobhulpmaatje Rhenen.

We zijn heel blij met de groep vrijwilligers die we hebben, maar er komen ook iedere maand nieuwe hulpvragen bij. Dus we zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dat kan zijn voor een 1-op-1 koppeling, waarbij je iedere week afspreekt met je maatje om samen aan zijn of haar taalkennis te werken. Maar ook voor het taalcafé of de voorleesexpress (via Taalhuis Rhenen) zoeken we mensen. En vind jij het leuk om iemand daarnaast ook nog eens op weg te helpen naar een baan? Dan is taalmaatje+ misschien iets voor jou.'

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk op een van deze projecten, neem dan contact op met Carla van Sluisdam, info@nvnrhenen.nl of 06 30811970.