Huidige secretaris Swan. (foto: Swan Welzijn)
Huidige secretaris Swan. (foto: Swan Welzijn) Foto: Swan Welzijn

Swan zoekt een secretaris

NEDER-BETUWE - "Ik ben Gerard Engels 74 jaar en al tien jaar met veel plezier actief als vrijwilliger. De laatste jaren als secretaris van de Stichting Welzijnsactiviteiten Neder Betuwe (Swan). Vanwege mijn verhuizing is de Swan op zoek naar een nieuwe secretaris. Met het onderstaande hoop ik u enthousiast te maken voor dit leuke werk."

"De gemeente Neder Betuwe vindt ons belangrijk en jaarlijks krijgen we dan ook een flinke subsidie. De Swan biedt ondersteuning bij de organisatie en instandhouding van activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking.

Als secretaris word je betrokken bij welzijnsactiviteiten in de gemeente. Je hoeft hierbij niet zelf aanwezig te zijn, maar je helpt bij de instandhouding van activiteiten als gym voor ouderen, soosactiviteiten, tafeltje dekje et cetera. Je ziet resultaat door deelname van veel enthousiaste vrijwilligers.

Ja, zult u denken dat is goed werk, maar ik heb het al zo druk. Weet dat het gaat om hooguit een paar uur per week. Na een bestuursvergadering een keer per maand maak je een besluitenlijstje. Daarnaast archiveer je de stukken, ook digitaal, waarbij je ondersteuning krijgt van onze vaste administratieve ondersteuner.

Het is wel handig als je een beetje taalvaardig bent en kunt organiseren. Op dit moment wil het bestuur overgaan tot de aanschaf van een tablet voor de bestuursleden zodat we leren om digitaal ons werk te doen.

Er wordt rekening gehouden met vakanties en andere afspraken en er is een bescheiden vergoeding voor bijvoorbeeld onkosten. Is je interesse gewekt? Neem contact op secretaris@swanwelzijn.nl of 06 51807190. Neem een kijkje op de website www.swanwelzijn.nl."