Gezellige drukte op terras aan de voet van de Cunera toren.
Gezellige drukte op terras aan de voet van de Cunera toren. Foto: Rob Moret

Rhenen, een bruisende stad

Algemeen

RHENEN - Ieder heeft iets meegekregen van La Vuelta. Duizenden liefhebbers zagen de renners in een flits voorbij komen. Een mooi gezicht. Rhenen was mooi in beeld. Velen hadden niet in de gaten dat er tussen het voormalige Rode kruisgebouw en de Cunerakerk een zeer gezellig druk bezet terras aanwezig was. Op een prachtig scherm kon je de verrichtingen zien. Vanuit de kringloopwinkel werden stoelen aangesleept. Velen hebben daar genoten van de shows.

Ook op andere terreinen bruist Rhenen. Van welke beesten moet u weinig hebben? Slangen en stekende insecten vond ik niets. Dit veranderde in Portugal. Mijn vrouw las een artikel over bijen en vroeg aan mij om bijen. Ik verklaarde haar voor gek. Ik geen steekbeesten in mijn tuin. Ik moest het artikel lezen en toen was ik verkocht: zonder bijen is geen gezond leven in Rhenen mogelijk. Via een vriend kocht ik bijen op de markt in Veenendaal. De bijen van de imkers zorgen er voor dat er fruit aan de bomen komt. Wij mensen kunnen niet zonder vitamine. Nu staan de bijen op de hei en binnenkort komen ze weer naar huis met heerlijke heidehoning.

Slangen vond ik ook niets. Nu heb ik dit voorjaar onder leiding van een deskundige geholpen met de aanleg van een broeihoop voor slangen in Rhenen. Ik dacht dat het wel een paar jaar zou duren voordat niet giftige ringslangen deze hoop zouden vinden. Binnen de kortste tijd hebben de slangen de berg ontdekt en eieren zijn afgezet. Nog iets nieuws: op het ecoduct Grebbeberg is op mijn verzoek een das afgebeeld. Het blijkt dat dassen gebruik maken van deze veilige weg passage. (Rob Moret)

Vuelta bracht leven in de stad.
Bijen naar de heide.
Bijen halen honing op de hei.