Kunst Rhenense kunstenaars in de winkels

Algemeen

RHENEN - Het Cultuurplatform Rhenen/werkgroep Kunst heeft in samenwerking met de winkeliersvereniging Ondernemers Rhenen Stad een groot aantal kunstenaars verbonden met een aantal winkeliers. Een samenwerking die heeft geresulteerd dat vanaf de Herenstraat tot en met het Van de Paltshof en de Molenstraat en Plantsoenstraat in de etalages van een groot aantal winkels ‘Kunst’ is te bewonderen.

Zowel de kunstenaars als de winkeliers waren zeer positief over dit initiatief en hebben daarom hun medewerking toegezegd. En het resultaat mag er zijn.

Vanaf 15 augustus tot 30 september zijn tijdens het winkelen de kunstwerken te bewonderen. Af en toe even goed kijken. Er is niet gekozen om ook in de restaurants, viswinkel, slagerijen de kunst te exposeren in verband met de kwetsbaarheid van de kunstwerken. Immers vocht en veel drukte is niet altijd een goede combinatie met fotografische werken of schilderijen of kwetsbaar keramiek.

Aan de hand van een flyer met foto’s van de kunstwerken is aan de winkeliers de mogelijkheid gegeven een aantal voorkeuren aan te kruisen. Er is geprobeerd zoveel mogelijk aan die voorkeur gehoor te geven. Dat is helaas niet in alle vallen gelukt. Maar toch het is gelukt.

Kijk ook op facebookpagina: Cultuurplatform Rhenen.