Afbeelding
Foto:

La Vuelta raast door Rivierenland en dwars door Lienden

BETUWE - Zaterdag 20 augustus kleurt tijdens de tweede etappe van de Vuela Rivierenland rood en geel wanneer het peloton van deze Spaanse wielerklassieker langs Kesteren, Echteld en door het dorp Lienden dendert. 

Door Jan Woldberg

In het gezellige Wapen van Lienden kijken drie bevlogen wielerliefhebbers uit naar dit unieke spektakel. Joris Maier van Sportbureau Betuwe is de aanjager en vertelt dat Lienden met haar voetbalvereniging met destijds Hans Kraaij sportief op de landelijke kaart is gezet, maar ook een natuurlijk decor is voor deze ronde met mooie plaatjes. Het Wapen ligt pal aan het parcours met uitzicht op de ‘dodenbocht en het monument zal mogelijk worden afgeplakt met schuimrubber.

Lokale ondernemers, waaronder Harrie Kremers, van Jumbo Lienden, werken met lokale acties, mee aan een onvergetelijke doorkomst met een Spaans tintje. Tries van Blijderveen van het Wapen: “Wij hopen op vierdaagse achtige taferelen, want wij willen wielerliefhebbers uit de regio een gezellige doorkomstplek bieden met een Spaans hapje, muziekje en drankje.
Dietrich Zaaijer, directeur van Zumex een organisatie in onder andere sinaasappelpersautomaten met een hoofdkantoor in Spanje, gaat Lienden trakteren op originele Spaanse hapjes en ervoor zorgen dat Het Wapen Spaans versierd wordt.

Maier: ‘Wij roepen wielerliefhebbers op om lopend of met de fiets naar Lienden te komen. We verwachten de reclamekaravaan rond 14.00 uur en de renners rond 15.00 uur.' Na de doorkomst is de prijsuitreiking van de populaire tourpoule van Oranjevereniging Lienden.

De mannen hopen dat de aangekondigde acties van de boeren geen roet in het eten gaan gooien en publieksvriendelijk zijn.