RhenenBeach.
RhenenBeach. Foto: Rob Moret

Rhenen Beach gezellig druk

Algemeen

RHENEN - Steeds meer mensen uit Rhenen en Omstreken ontdekken hoe gezellig het is op het strand tussen de kribben aan de Veerweg. De vorige eeuw was de Rijn een van de meest smerige rivieren van Europa. 

Een open riool. Chemisch afval uit Bazel, zoutlozingen in de Elzas, riool lozingen in Duitsland en Nederland. Watervogels en vissen ontbraken. Vreselijke ziekten kon je oplopen als je in contact kwam met het water. De water kwaliteit is enorm verbeterd. Aalscholvers, Lepelaars en IJsvogeltjes zijn weer terug. Ook zwemt er weer volop vis, zelfs exemplaren van bijna twee meter.

Tussen de kribben is het heerlijk zwemmen, kinderen natuurlijk wel met bandjes. Met deze zomerse temperaturen gaan ook ‘s avonds mensen hier nog even genieten van het strand en de ondergaande zon. Vooraf wordt er in de stad even een patatje of kroketje gehaald. Met een wijntje of biertje van thuis waan je je in Scheveningen of Zandvoort.

Gelukkig neemt vrijwel iedereen zijn eigen afval mee naar huis. Je bent geen kapitaal kwijt aan parkeren. Regelmatig hoor je het carillon van de Cuneratoren soms bespeeld door Siem Gerritsen. Waar vind je zo’n ambiance.
Ook safariboot De Blauwe Bever laat zich regelmatig zien op de Rijn. Ook u kunt meevaren met dit schip, gerund door vrijwilligers, en genieten van het prachtige uitzicht op de oevers. Een gids vertelt wat er is te zien. Zelfs wordt er even gewandeld in een natuurgebied.
Na de corona tijd maken ook velen even een wandeling langs de Rijn van Moeke naar de Grebbeberg onder de brug door. Beversporen zijn te zien. Het is genieten nu deze wandeling mogelijk is langs de Rijn.

Blauwe Bever- Beach Rhenen.