Tekening van Rembrandt in een schilderij van Henk van Tuil.
Tekening van Rembrandt in een schilderij van Henk van Tuil. Foto: Privé

Expostie lokale kunstenaars in Hiense Kerk

Algemeen

HIEN -DODEWAARD - Henk van Tuil uit Ochten en zijn schildermaatjes Ton Thiele, Helmie van Erp, Frans Kamp en Paula Kapellen bereiden de expositie voor, die zij met andere Neder-Betuwse kunstenaars in de Hiense kerk, Waalbandijk 95 in Hien-Dodewaard.

De opening zal op vrijdag 2 september om 10.00 uur worden verricht door René Peters, kamerlid voor het CDA en lid van de Vaste Kamercommissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.De expositie is vervolgens op zaterdag 3 september, vrijdag en zaterdag 9 en 10 september en vrijdag en zaterdag 16 en 17 september van 10.00 - 17.00 uur te bezichtigen of op afspraak.

Vanzelfsprekend komt Henk, die internationaal bekend staat vanwege de toepassing van techniek van oude meesters, met nieuwe werken. Een ‘tekening’ van Rembrandt in een bijzondere enveloppe op een mooie achtergrond’ bijvoorbeeld. Janneke van Kalkeren van Doorn uit Ochten exposeert portretten, gemaakt met grafiet en houtskool. 

Een aanwinst voor de expositie is Pieter de Regt uit Opheusden. Hij heeft een glaswerkplaats/atelier waar hij glas in lood opdrachten maakt en ook workshops geeft. ‘In de tuin’ is het thema van de expositie van foto’ die door Jeannette den Hartog in haar eigen tuin in Ochten zijn gemaakt. Ook haar (wens)kaartencollectie is uniek.
Gea Scheltinga uit Eldik heeft Het Melkmeisje van Johannes Vermeer in één uur geschilderd en is een welkome creatieve duizendpoot op de expositie. Bettie Elzenaar uit Zoelen en haar nicht Barbara van de Wetering tonen de resultaten van de extreme stooktechnieken Raku en African-fire. Info: Henk van Tuil: 06 22181633.