Industrieschap Medel

Publicatie voorgenomen
onderhandse grondverkoop

MEDEL - Voornemen verkoop perceel grond. Industrieschap Medel (‘Industrieschap) heeft het voornemen om ten aanzien van het navolgende perceel grond een koopovereenkomst aan te gaan met Van de Ven Ontwikkeling B.V. (‘Van de Ven’):

een perceel grond, gelegen op het bedrijvenpark Medel te Tiel, uitmakende een gedeelte ter grootte van ongeveer 3 hectare (30.000m2), , sectie L, nummers 1590, 1591, 1729, 1901, 2402, 2403, 2404, 2405, 2410, 2414 (alle voornoemde percelen: gedeeltelijk), welk perceel schetsmatig is aangegeven op de situatietekening die is gepubliceerd op “Bedrijvenpark Medel.nl” (‘Medel Afronding’)

Het Industrieschap meent dat Van de Ven op grond van objectieve, redelijke en toetsbare argumenten de enige serieuze gegadigde is die voor aankoop van het Perceel in aanmerking komt. Zulks onder meer op grond van de volgende reden. In mei 2016 heeft het Industrieschap met het oog op de gewenste uitbreiding van Bedrijvenpark Medel en verwerving van de daarvoor benodigde onroerende zaken een koopovereenkomst gesloten met Van de Ven, teneinde ca. 3 ha grond te kunnen verwerven (kavel gemeente Tiel, sectie L, nummer 2412). Zonder deze onroerende zaken, was de uitbreiding van Bedrijvenpark Medel niet mogelijk. Teneinde deze essentiële kavel van Van de Ven te kunnen verwerven, is aan Van de Ven, als onderdeel van de tegenprestatie voor verwerving van die kavel, in de koopovereenkomst het recht verleend om één kavel op Bedrijvenpark Medel te kunnen kopen, tegen vooraf vastgestelde voorwaarden. Van de Ven wenst het exclusieve optierecht uit te oefenen en het Perceel te verwerven. Mede gezien de hierboven geschetste feiten en omstandigheden meent het Industrieschap dat vaststaat dan wel redelijkerwijs mag worden aangenomen dat Van de Ven op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor verwerving van het Perceel.

Het Industrieschap acht zich nadat 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie zijn verstreken vrij om de koopovereenkomst aan te gaan, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland. Partijen die niet tijdig een kort-geding aanhangig maken, verliezen daarmee hun aanspraken c.q. eventuele recht om de koopovereenkomst nog aan te tasten, daar in rechte tegenop te komen en/of het Industrieschap aansprakelijk te stellen.